Ga naar de inhoud

Berend, productmanager bij ZorgNed

Wat doe je als productmanager bij ZorgNed?

Als productmanager houd ik me bezig met de doorontwikkeling van ZorgNed. Wat gaan we de komende tijd maken om een zo goed mogelijk product te houden? Daarbij probeer ik met zoveel mogelijk factoren rekening te houden: wat willen onze klanten, zowel eindgebruikers als beheerders, wat vinden onze adviseurs en ontwikkelaars daarvan, wat zien we terug in aanbestedingen en wat doet de concurrentie? Daarnaast schrijf ik een deel van de ontwerpen en geef live demo’s (altijd échte live demo’s, dat maakt het oprecht) bij klanten.

Hoe ben je bij ZorgNed terechtgekomen?

Ik kende een studiegenoot die hier werkte, en heb in 2004 een nette brief deze kant op gestuurd. Ik ben hier toen begonnen als stagiair. Daarna heb ik eigenlijk de meeste rollen vervuld voordat ik op deze functie terecht ben gekomen: ik begon met ontwikkelen, maar heb ook helpdesk gedraaid, wekelijkse updates gedaan en documentatie geschreven. Op een gegeven moment ging ik presentaties geven; en nu zit ik hier als productmanager.

Welke skills heb je nodig

Ik gebruik nu al mijn ervaring van mijn vorige rollen bij ZorgNed. Welke skills je nodig hebt om hier te werken? Je solliciteert hier op een functie, maar er wordt daarna gekeken naar jou als persoon: waar heb je lol in? Waar ben je goed in? We matchen het werk wat we hebben liggen, met de mensen die het kunnen. De skills die ik voor mijn functie nodig heb: veel ballen in de lucht houden, snel kunnen schakelen en een positieve insteek. Dat heb je wel nodig.

Waarom werk je bij ZorgNed?

Wat mij heel erg bevalt bij ZorgNed is dat we met het hele bedrijf werken aan hetzelfde product. Bij ons zijn er geen eilandjes en tegenstrijdige belangen. We werken voor dezelfde klanten en proberen voor hen het best mogelijke te doen. Ook vind ik het erg belangrijk dat wij kritisch zijn in de vragen die we krijgen. We maken geen software om zoveel mogelijk uren te verkopen maar wij maken software omdat we geloven dat onze klanten daar beter van worden. Eén product voor zowel Ameland als Amsterdam kan alleen omdat wij generieke goede software maken. Elke dag geeft dat weer nieuwe leuke uitdagingen!

< Terug naar Medewerkers